Jdi na obsah Jdi na menu
 


Všechny možný sýry

9. 11. 2008

I když jsme zaměřeni na produkci holandských sýrů, najdete v naší nabídce sýry z Francie, Itálie, Švýcarska, Španělska, Řecka a Bulharska. Myslíme i na tuzemskou nabídku sýrů, jako je Camembert, Hermelín a jiné druhy, především z menších farem zaměřených
na ekologickou výrobu.

Jsme výhradním zastoupením kozích sýrů Fianco a sýrů Ruscello (mladý sýr typu Gouda).

Máme největší nabídku ovčích a kozích sýrů v České Republice.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Co je třeba vědět a holanských sýrech


Sýry se nejlépe skladují na chladném místě při teplotě do 18° C, například v chladničce nebo ve sklepě. Pokud je sýr v lednici, je důležité pro zvýraznění chutí vyndat jej alespoň půl hodiny před konzumací. Proti vysušení je lepší nechat sýry zabalené v papíru z prodejny nebo ve folii. Případná plíseň se opatrně vykrojí.


 

Stupeň zralosti sýrů


Stupeň zralosti sýrů se v Holandsku určuje takto:
4 týdny – mladý
6 týdnů – mladý uleželý
8 týdnů – uleželý
4 měsíce – pikantně uleželý
6 měsíců – extra uleželý
8 měsíců – starý
12 měsíců – přestárlý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář